Crypto Trading Multiple Choice Question MCQ

Crypto Trading

1. The Bitcoin was introduced in this world by?

(A) Stuart Haber

(B) W. Scott Stornetta

(C) Satoshi Nakamoto

(D) Dave Bayer

Answer : C


2. Bitcoin is a cryptocurrency invented in?

(A) 2007

(B) 2008

(C) 2009

(D) 2010

Answer : C


3. Bitcoins are created as a reward for a process known as?

(A) Mining

(B) Wallet

(C) Bubble

(D) Ledger

Answer : A


4. Transactions are verified by network nodes through cryptography and recorded in a public distributed ledger is called a?

(A) Cryptocurrency wallet

(B) Blockchain

(C) Nodes

(D) Cryptocurrency

Answer : B


5. Which hash function used in Ledger?

(A) SHA-64

(B) SHA-128

(C) SHA-256

(D) SHA-512

Answer : C


6. What is the block time of the ledger?

(A) 5 mins

(B) 8 mins

(C) 2 mins

(D) 10 mins

Answer : D


7. Nakamoto implemented the bitcoin software as open-source code.

(A) TRUE

(B) FALSE

(C) Can be true or false

(D) Cannot say

Answer : A



8. To claim the reward, a special transaction called a?

(A) Nonce

(B) Online wallets

(C) Hardware wallet

(D) Coinbase

Answer : D


9. Which of the following statement is true about bitcoin?

(A) There is no central server; the bitcoin network is peer-to-peer

(B) There is no central storage; the bitcoin ledger is distributed

(C) The ledger is public; anybody can store it on their computer

(D) All of the above

Answer : D


10. Bitcoin have a central authority?

(A) TRUE

(B) FALSE

(C) Can be true or false

(D) Can't say

Answer : B